En blogg av en fersk blogger.

tirsdag 31. august 2010

Laktose-, gluten- og eggefrie blåbærmuffins!

I går ville min eldste sønn på åtte år at vi skulle bake blåbærmuffins. Jeg var absolutt ikke vond å be!;) Men siden vi har en liten tass på 1 år og 8 mnd i huset som er allergisk mot gluten, melk og egg, måtte muffinsene være fri for alt dette. Umulig, sier du? Niks!:) Det gikk så fint så, og riktig gode ble de også.
Det vi gjorde var å erstatte egg med pulveret "No Egg - Natural Egg Replacer". Melken ble erstattet av glutenfri fløte (vi kunne brukt ris-/soyamelk, men hadde litt fløte som vi måtte bruke opp). I stedet for hvetemel brukte vi selvfølgelig glutenfritt mel. I tillegg tilsatte jeg litt Fiberhusk for å binde sammen røra litt bedre. Resultatet ble 20 små og 8 store muffins. Eldstemann spiste ti av disse, og yngstemann fikk i seg tre, så da regner jeg med at bakingen var en suksess!:)

Jeg har lagt ved et bilde, slik at dere lesere kan se hvor deilige de så ut!:) Og på denne måten fikk jeg også testet ut hvordan jeg skal legge til et bilde i innleggene mine!:)

3 kommentarer:

  1. Flott innhold for også å prøve ut mulighetene for å legge til bilde - lyktes svært bra! Mat for allergikere - har ei venninne med glutenallergi, så takk for tipset og bra det var så detlajert.

    SvarSlett
  2. erikkarlsen@live.no17. mars 2011 kl. 12:00

    hvor får man tak i dette no egg pulveret da;)?

    er helt fersk i gamet med gluten laktose og eggefritt så;) men på grunn av sykdom skal jeg følge ett strengt kosthold.. så setter veldig stor pris på tips og hint;)

    sliter blant annet med saus eller noe som passer ved siden av middager og dressing eller noe som får salater til å ikke bli så ensformige;) men fortsetter å lete;)

    supert innlegg forresten;)

    disse skal definitivt prøves;)

    SvarSlett
  3. erikkarlsen84@live.no forresten:S hehe!

    SvarSlett